تخت سلیمان زنجان و رمز و رازهای آن (عجایب تخت سلیمان) : تخت سلیمان مکانی است پر از رمز و رازهای عجیب و باورنکردنی. اینجا چهارمین مکان تاریخی ایران در میراث جهانی یونسکو است.
به گفته بعضی افراد، اجنه و موجودات ماورایی در آن زندگی میکنند. با ما همراه باشید تا تمامی عجایب و اسرار تخت سلیمان را در این مطلب موزد بررسی قرار دهیم.
دریاچه تخت سلیمان :
ما انسان ها چه پولدار و چه بی پول، خیلی مایلیم که پول بر روی پولمان بگذاریم و یا هیجان کشف یک گنج یا افتادن کیسه پول از آسمان را تجربه کنیم! آیا تا به حال در چنین مکان و یا در حال و هوای این شکلی بوده اید؟ لحظه ای که در جایی باشید و پولی باد آورده را به دست آورید؟
باید حتما تجربه جالبی باشد اما ما می خواهیم جایی را امروز مورد بررسی قرار دهیم که می گویند این مکان به گونه ای است که به محض ورود به آن شما احساس پولدار بودن می کنید و یا به عبارتی ساده تر پولدار می شوید!
چیچَست مکان های عجیب بسیاری دارد، اما دریاچه تخت سلیمان از دیگر جاهایش خبرسازتر است. داستانهای زیادی درباره دریاچه نقل شده است. به عنوان مثال کف اینجا یک گنج افسانهای وجود دارد. گنجی که موقع حمله کردن هراکلیوس به ایران، خسرو پرویز آن را به داخل آب انداخته است.
گفته شده که اورمزد پادشاه آن موقع ایران، متوجه میشود که قرار است پسری مقدس در بیت لحم متولد شود. ببه خاطر همین موضوع کسی را میفرستد تا تولد پسر مقدس را تبریک بگوید. زمانی که فرستاده میخواهد برگردد، حضرت مریم به او یک کیسه خاک هدیه میدهد. در مسیر برگشت زمانی که مامور اورمزد به چیچست میرسد، مریض شده و از دنیا می رود. اما قبل از مرگش کیسه را درون زمین خاک میکند.
وقتی خبر به گوش اورمزد می رسد، دستور میدهد در این مکان آتشکده و نیایشگاه بنا کنند. بعد از دل زمین یک دریاچه میجوشد و در نهایت شکل دریاچه تخت سلیمان فعلی میشود.
عمق دریاچه تخت سلیمان :
بعضیها که اطلاعات کافی نداشتند، تلاش کردند وارد دریاچه شوند و گنج را بیابند اما دریاچه آنها را بلعید و غرق شدند. بعدها غواصان وارد دریاچه شدند و فهمیدند عمق دریاچه تخت سلیمان خیلی زیاد است. عمق آن در مرکزش به نظر ۷۰ متر است. در جنوب و غرب نیز عمق اینجا به 35 متر میرسد.
آلمانیها وقتی مشغول گشتن دریاچه بودند، متوجه یک گودال شدند که عمقش به 112 متر میرسید. لازم به ذکر است که ایرانیها هیچ وقت نتوانستند این گودال را پیدا کنند. ابعاد دریاچه 85×110 متر است. البته وقتی 2 متر پایین بروید، این ابعاد حدود 10 متر افرایش میابد.
آب دریاچه پر از رسوب است و فقط اوایلش دید دارد. از عمق 15 متری به بعد، نوری در کار نیست و امکان رویت چیزی نیست. در این دریاچه موجود زندهای یافت نمیشود. مگر در سطح آن که تعدادی ماهی قرمز و آکواریومی دیده میشوند.
عجایب و رمز و راز تخت سلیمان :
چیچست اماکن اسرارآمیز دیگری هم دارد. اینجا آنقدر اسرارآمیز است که آرمین ایثاریان یک مستند به اسم «اسرار دریاچه» دربارهاش ساخته است.
زندان سلیمان :
در سه کیلومتری غربی چیچَست، کوهی مخروطی شکل وجود دارد که به آن زندان سلیمان گفته می شود. محلیها معتقدند هر کسی از حضرت سلیمان سرپیچی میکرد، اینجا زندانی میشد. اما داستان واقعی با روایت بومیها متفاوت است.
قضیه از این قرار است که ساسانیها چند هزار سال پیش، دراین کوه قربانی میکردند و زرتشتیها هم مراسم آیینی انجام میدادند. یک سال پیش ورودی پشتی زندان تخت سلیمان ریزش کرد. کسانی که اینجا رفتهاند، میگویند فضای زندان پر از گاز گوگرد است. کوه زندان سلیمان تقریبا 100 متر ارتفاع دارد و عمق گودالش هم 80 متر است.
معبد آناهیتا :
اینجا یک معبد وجود دارد که باستانشناسان میگویند معبد آناهیتا بوده است. در وهله اول بهتر است با خود شخصیت آناهیتا آشنا شویم. آناهیتا در ایران باستان الهه آب بود و چند معبد در سراسر ایران به نامش ساخته شد. معبدهای آناهیتا همیشه بدون سقف بودند، میدانید دلیلش چیست؟
در باور ایرانیان قدیم، آسمان پدر بود و زمین مادر. آناهیتا الهه آب بود و باید به معابدش آب میرسید. به همین علت همیشه معابد را بدون سقف میساختند تا برف و باران وارد معبد بشود.
ماجرای پیرترین نگهبان آثار باستانی ایران :
در این مکان تاریخی یک نفر بود که همیشه از تخت سلیمان مراقبت میکرد. عزیز عاشقی شخصی بود که 50 سال کنار این میراث تاریخی زندگی کرد. آقای عاشقی حتی در کاوشهای باستانشناسی هم کنار آلمانیها بود. عزیز عاشقی سال ۷۰ بازنشسته شد اما تا آخر عمرش کارش را رها نکرد. وی در سال 1390 فوت شد و همانجا در تپههای تخت سلیمان به خاک سپرده شد.
تخت سلیمان زنجان جای خیلی باحالیه من پارسال رفتم…پیشنهاد میکنم حتما برین